Zelene fasade

Zelena arhitektura je povezovanje rastlin in vode s stavbo. Navpični vrt ali živa stena je vrt, ki je postavljen pokončno. To ni oblika, ki jo lahko najdemo kjer koli v naravi, vendar jo s pravimi orodji lahko ustvarimo in to z velikim uspehom.
SemperGreen je našel način za uspešno integracijo orodij in tehnologij ter uspešno postaviti ta sistem fasad z dolgo življenjsko dobo.

SemperGreen je inovativna rešitev za mnoge urbane težave, kot so urbano ogrevanje, podnebne spremembe, hrup in onesnaževanje zraka. Živi zidovi omogočajo boljši urbani prostor tako za ljudi kot za živali.

Poznavanje rastlin

Zahvaljujoč njenemu obsežnemu znanju o rastlinah,
SemperGreen izbere samo najmočnejše trajnice. V kombinaciji z dolgoletnimi izkušnjami v kmetijstvu od leta 1998, SemperGreen ponuja odlično gojeno fasado, ki ima vedno vsaj 90% površinske pokritosti.

Doda vrednost stavbi

Naravni in trajnostni videz v kombinaciji z zmanjšanjem stroškov energije pomeni povečanje vrednosti vaše nepremičnine.

Podaljšuje življenjsko dobo fasade

Živi zid zagotavlja zaščito pred zunanjimi vplivi, kot so sonce, dež, veter in temperaturna nihanja ter podaljša življenjsko dobo vaše fasade.

Povečuje biološko raznovrstnost

Rastline, ki so vključene v živo steno, predstavljajo habitate za ptice, metulje in žuželke, zlasti v mestnem okolju, ki je večinoma beton in asfalt.

Absorbira deževnico

Živi zid absorbira deževnico, ker rastline in podlage delujejo kot vodni bufer. To zavira izpust deževnice v kanalizacijski sistem, prečisti deževnico, voda pa izpareva tudi skozi rastline. Vse to pomaga stabilizirati nivo podtalnice, zmanjšati obremenitev kanalizacijskega sistema in s tem zmanjšati nevarnost poplav.

Instantni zeleni zid

S pomočjo previdno predhodno obdelanih plošč SemperGreen lahko dosežete neposreden zeleni rezultat. Že na začetku ima fasada 90% pokritost.

Brez skrbi za vzdrževanje

Zahvaljujoč pogodbi o vzdrževanju vam ni potrebno skrbeti za vzdrževanje živega zidu. SemperGreen skrbi za rastline namesto vas in zagotavlja, da so skozi celo leto bujne in zelene.

Več socialne interakcije, manj vandalizma

Delo ali življenje v zelenem okolju združuje ljudi. Znano je, da zelenje pozitivno vpliva na socialno kohezijo. Območja z več zelenja imajo manj pojavov agresije, nasilja in vandalizma.

Živi zid ponuja številne koristi na ekonomski, okoljski in družbeni ravni. Pomaga očistiti zrak, zmanjšuje temperaturo okolice, uravnava temperaturo in poveča biološko raznovrstnost. Živi zidovi so del podnebno odporne konstrukcije. Poleg tega smo ljudje bolj srečni v zelenem kot pa sivem okolju.